“Και τι θες ρε, να έρθει η δεξιά;”

13010876_1110763955650292_4643948998858826590_n

Σήμερα φοιτητές και φοιτήτριες των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας προέβησαν σε διαμαρτυρία-ακτιβισμό στο υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη” με επίκεντρο την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου, στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η τραγελαφική απάντηση από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής, περιλάμβανε ένα αναβαθμισμένο αίσθημα ευθύνης για την κατάπνιξη των φωνών αντίστασης, μέχρι το σημείο όπου οι φοιτητές-ριες της Αριστερής Ενότητας κυνηγήθηκαν πάνω στη Κατεχάκη, ενώ δυνάμεις καταστολής τους περίμεναν στους υπόλοιπους σταθμούς του μετρό του κέντρου προκειμένου να προσαχθούν.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε καν στον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης – εξάλλου τι έχουμε να φοβηθούμε από την κυβέρνηση της “Αριστεράς”. Και όμως, οι φοιτητές/τριες βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με ένα παραδοσιακό μίσος από τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν αναλάβει την φρούρηση του χώρου. Αναμενόμενο και συνηθισμένο μέσα στα χρόνια, που δεν σχετίζεται με τη διαρκή αυτονόμηση των σωμάτων ασφαλείας από τις πολιτικές τους εντολές, αλλά αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα αξίωμα που δημιουργεί συνέχεια. Μνημονιακές πολιτικές συνέχισης της λιτότητας, αλλά και αντιδραστικές πολιτικές στο προσφυγικό δεν συνάδουν με την ανοχή στη δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι μια καλή εξαγγελία, αλλά χρησιμοποιείται αλά καρτ- όπως τόσα και τόσα άλλα..

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο με ποιους συμμαχεί και ποιους βάζει απέναντι της. Είναι μια κυβέρνηση για την οποία οι φοιτητές/ριες, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν ορατότητα, δεν είναι σύμμαχοι, και αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Ότι ήταν ξεκάθαρο για εμάς ήδη από το καλοκαίρι δυστυχώς επαληθεύεται.

Οι δεσμοί με τον κόσμο του κινήματος και της αριστεράς κόβονται σταθερά. Από το σημερινό περιστατικό, από τη καταστολή και τις απόπειρες βίαιης εκκένωσης σε Ειδομένη και Πειραιά, από την πιστοποίηση των αλληλέγγυων, αυτή η κυβέρνηση μετακινείται προς τα δεξιά μαζί με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα , και κονιορτοποιεί μαζί της έννοιες και αξίες χρόνων.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Οι δυνάμεις του κινήματος μέσα από τις δυσκολίες θα δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτούς που ακολουθούν την πεπατημένη χρόνων ασκώντας την ίδια πολιτική με τους προκάτοχους τους.

Τα υπάρχοντα κοινωνικά συμβόλαια έχουν σπάσει! Ούτε η κατ’  επίφαση “αριστερή” κυβέρνηση μπορεί να πείσει κανέναν μας, ούτε η επιστροφή της δεξιάς μπορεί να μας “τρομοκρατεί” σε σχέση με τη βαρβαρότητα με την οποία η νεολαία και οι από κάτω αναμετρούνται καθημερινά. Η ιστορία πίσω δε γυρνά, να φροντίσουμε να επισφραγίσουν το μέλλον μας οι αγώνες μας!

Όσο μαχόμαστε για το δίκαιο των αγώνων μας, όσο μαχόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών απέναντι στα κλειστά σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τη συμφωνία της ντροπής, όσο δημιουργούμε χώρους ελευθερίας για κοινή και αξιοπρεπή ζωή ντόπιων και μεταναστών στις πόλεις μας, όσο διεκδικούμε την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών κόντρα στο κράτος έκτακτης ανάγκης και τις τεχνικές της εξαίρεσης, τόσο υπάρχει και ελπίδα.

Δεν φοβόμαστε το αστικό κράτος εξουσίας – Δεν πειθαρχούμε – Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Η καταστολή δεν θα νικήσει ούτε τώρα

aren3

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s