H Aλληλεγγύη μας θα νικήσει την καταστολή τους.

Στις 9 Οκτωβρίου 2012, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της καγκελάριου Μέρκελ στη χώρα μας, η τότε κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε ένα από τα πολλά δείγματα του ακραίου αυταρχισμού που τη χαρακτήριζε. Όσοι και όσες είχαμε κατέβει στο δρόμο, ενάντια στην απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών που είχε επιβληθεί, γίναμε μάρτυρες της ακραία βίαιης και αυθαίρετης στάσης των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών/τριών.

Συνεχείς επιθέσεις στο συγκεντρωμένο κόσμο με προφανή σκοπό την διάλυσή του χωρίς προηγούμενες αφορμές, αθρόες προσαγωγές, συλλήψεις έξω από νοσοκομεία με μόνη δικαιολογία την κατοχή μαντηλιών ή μασκών (αναγκαίων ωστόσο για την προστασία από την διαρκή χρήση χημικών), ήταν μερικά μόνο από τα περιστατικά εκείνης της μέρας. Όλη αυτή η φιέστα καταστολής είχε ως στόχο την τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος που εκφραζόταν με κάθε αφορμή απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς (πλατείες ’11, 48ωρη απεργία Οκτώβρη ’11, Προϋπολογισμός ‘11) και παράλληλα την προσπάθεια απόδειξης στην τρόικα και τους υποστηρικτές της σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ότι η λιτότητα δεν συναντά κοινωνικές αντιστάσεις και μπορεί να εφαρμόζεται στο διηνεκές.

Μια ακόμα “καινοτομία” που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην μνημονιακή εποχή είναι η διαπόμπευση των συλληφθέντων μέσω της δημοσίευσης των φωτογραφιών τους και των προσωπικών τους δεδομένων στο site της ΕΛ.ΑΣ. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική παραβιάζει κάθε έννοια προστασίας της προσωπικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ έρχεται και σε αντίθεση με τη θεμελιώδη αρχή “καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου”, καθώς η δημοσίευση των συγκεκριμένων στοιχείων δεν έχει σχέση με καταδικασθέντες αλλά με υπόδικους, ενισχύοντας ταυτόχρονα λογικές χαφιεδισμού και κανιβαλισμού.

Την ημέρα εκείνη, ανάμεσα στους (220) προσαχθέντες και στη συνέχεια (24) συλληφθέντες ήταν και ο σύντροφος Α.Τ. Οι κατηγορίες προφανώς ψευδείς, όμως, αποτελούν την αιτία πειθάρχησης της καθημερινότητας τους ώστε να αποδεχθούν την κανονικότητα που τους επιβάλλεται. Από τους αριθμούς και μόνο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν μνημόνια και πολιτικές λιτότητας έχουν ως μονάδικό τους σύμμαχο την τρομοκράτηση και την στοχοποίηση όσων αγωνίζονται.

Το καθεστώς φόβου και καταστολής που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια και βαθαίνει ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια μηχανισμών, όπως το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο διώκονται αυτή τη στιγμή 5 συναγωνιστές, μας έβρισκε και θα μας βρίσκει απέναντί του.

Η δικαίωση των 2 πρώτων από τους 5 διωκόμενους φοιτητές αποτελεί μια μεγάλη νίκη του πολύμορφου κινήματος αλληλεγγύης και την αναγκαία ανάσα ελευθερίας προκειμένου τα κινήματα να μπουν επιθετικά στο προσκήνιο, να ανατρέψουν το κλίμα φόβου, καταστολής και ματαίωσης και να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο μόνος λόγος που μας πολεμούν είναι ακριβώς επειδή μας φοβούνται. Η αλληλεγγύη μας θα νικήσει την καταστολή τους.

Όλες και όλοι Δευτέρα 11/1, στις 09:οο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Δέγλερη και Αλεξάνδρας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s