“Οι εξεγέρσεις είναι το οξυγόνο του νέου κόσμου”

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 , αποτέλεσε- και αποτελεί- ένα σημείο τομής για την ελληνική κοινωνία και ειδικότερα για τη νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου απο το ειδικό φρουρό Κορκονέα, μετατράπηκε σε ένα κύμα οργισμένης εξέγερσης με επίκεντρο την νέα γενιά που αντιλαμβανόταν το πλήρες αδιέξοδο και τον αποκλεισμό που βίωνε. Ο Δεκέμβρης του 2008, ως μια έκφραση απελπισίας αλλά και ελπίδας έχει σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά ,ιδιαίτερα εκείνους κι εκείνες που τότε ήταν ακόμη μαθητές/τριες.

Επτά χρόνια μετά, η δυστοπία για την οποία αντέδρασαν και προειδοποίησαν οι νέοι-ες, αλλά και τα ευρύτερα κομμάτια των εξεγερμένων του Δεκέμβρη, είναι εδώ. Μέσα στα πλαίσιο, της διαρκώς εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης, η ελληνική κοινωνία αναμετράται καθημερινά, εδώ και μια πενταετία, με τον εφιάλτη της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στο όνομα της “ευρωπαϊκής” δημοσιονομικής πειθαρχίας και των “¨εξυγιαντικών” μνημονίων. Η έλλειψη προοπτικής για τη νέα γενιά έχει αποκτήσει χαρακτήρα κανονικότητας, με αποτέλεσμα πολλοί-ες νέοι και νέες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Τα μηνύματα του Δεκέμβρη, αλλά και η αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας την 5ετία των μνημονίων, δεν κατάφεραν να επηρεάσουν σε καθοριστικό βαθμό την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο φετινός Δεκέμβρης είναι ο πρώτος εν μέσω “αριστερής διακυβέρνησης”. Ο ίδιος φορέας που το 2008 έδινε παράδειγμα πολιτικής αρχών κόντρα σε ¨θεούς και δαίμονες¨, σήμερα εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία, εντείνοντας την απογοήτευση, εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες γέννησε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Γενάρη. Ακόμα και στα ζητήματα ελευθεριών , αλλά και δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί, αποδεικνύοντας οτί η εφαρμογή σκληρά ταξικών πολιτικών, πάει χέρι-χέρι με την καταστολή (σύλληψη 5 διαδηλωτών με ευρωπαικό ένταλμα, διατήρηση των ΜΑΤ , διατήρηση του φράχτη στον Έβρο)

Στις 6 Δεκέμβρη δεν διαδηλώνουμε μόνο για την μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Δεν αγωνιζόμαστε απλά ενάντια στην κρατική καταστολή και αυθαιρεσία, που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να δρα ανεξέλεγκτα και να δολοφονεί. Στις 6 Δεκέμβρη κάνουμε σαφές, – προς κάθε αποδέκτη- ότι τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε είναι μπροστά μας και η έκβαση τους δεν έχει ακόμη κριθεί. Η νεολαία- οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με εργασία, με ελευθερία, με δημοκρατία, αγωνίζονται για μια άλλη κοινωνία, κόντρα σε αυτούς που θέλουν να πείσουν ότι δεν “υπήρχε και δεν υπάρχει άλλος δρόμος”.

Όλοι -ες την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια στις 14.00 , και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλην την Επικράτεια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s