Κάλεσμα στην Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12-11-2015.

Μετά την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εισέρχεται στην περίοδο εφαρμογής των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, από την συμφωνία του Ιούλη. Το τρίτο Μνημόνιο, εντείνει τη νεοφιλελεύθερη επίθεση, σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Η “χαλάρωση” της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο νέος ΕΝΦΙΑ, οι περικοπές στις συντάξεις, οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις, το νέο ασφαλιστικό αποτελούν κυρίαρχες όψεις της πολιτικής που δεσμεύεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Προφανώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώνεται τα περιθώρια για μια πιο προοδευτικού προσανατολισμού άσκηση πολιτικής ακόμη και σε συνθήκες μνημονίου,ολοένα και στενεύουν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την σφοδρή ιδεολογική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μερίδων της ελληνικής κοινωνίας τα ΜΜΕ και την ανοχή που η κυβέρνηση επιδεικνύει απέναντι σε αυτή.

Η στοχοποίηση των αγώνων για δημοκρατία και ατομικές ελευθερίες των φυλακισμένων, η διατήρηση του απειλητικού για τις ανθρώπινες ζωές φράχτη στον Έβρο, ο λανθάνων εθνικισμός σε πλευρές του επίσημου λόγου που εκφέρεται, η αναβάθμιση του ρόλου της Εκκλησίας στην πολιτική καθημερινότητα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο από την πολιτική της λιτότητας, κοινωνικό κλίμα.

Αυτή την Πέμπτη, με την πανεργατική απεργία δίνεται μια πρώτη μαζική απάντηση, σε αυτήν την μεταλλαγμένη κυβέρνηση, που συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια (και ενισχυμένη) μνημονιακή πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης, αλλά και στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ , που επιμένουν στον κυβερνητικού τύπου συνδικαλισμό και στις τυπικές, ακίνδυνες κινητοποιήσεις, σιωπώντας διαχρονικά στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων. Ταυτόχρονα, στέλνεται και ένα μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και δημοκρατίας απέναντι σε όλους όσους θεωρούν ότι με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου σφραγίστηκαν ανεπιστρεπτί οι αγώνες και ότι η κοινωνία αποδέχτηκε το αναπότρεπτο της λιτότητας.

Αύριο Πέμπτη, όλες και όλοι, νεολαία, εργαζόμενοι/ες, γυναίκες, μετανάστες/στριες, ΛΟΑΤΚΙ ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα και τους αγώνες που ξεπήδησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το βλέμμα μας στραμμένο στην σύγκρουση με τις πολιτικές της ΤΙΝΑ, συνεχίζοντας έτσι τη μάχη για μια κοινωνία με περισσότερη ισότητα, ελευθερία και δημοκρατία.

Όλοι-ες στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στις 10.30 στο Μουσείο, και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην επικράτεια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s