Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον φράχτη της ντροπής.

Οι πρόσφυγες σήμερα αποτελούν τον πληθυσμό που βιώνει στην πιο έντονη μορφή της την απογύμνωση της ζωής απ την σύγχρονη βαρβαρότητα. Η δημοκρατική μάσκα της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης έπεσε μαζί με τις καθημερινές ανθρώπινες απώλειες στη Μεσόγειο και αλλού. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες μαζί με μικρά παιδιά, ρισκάρουν τις ζωές τους καθημερινά προκειμένου να διαφύγουν απ την βιαιότητα των πολέμων που τους επιβάλλει ο νέος ολοκληρωτισμός και οι ιμπεριαλιστικού τύπου επεμβάσεις. Χιλιάδες απ αυτούς τους ανθρώπους πνίγονται στα παράλια της Μεσογείου, λες και οι ζωές τους έχουν μικρότερη ή και καμία αξία, ενώ ακόμα κι αυτές κι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν την καταστολή στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο εσωτερικό, την περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών τους απ την απουσία και την άρνηση της πολιτείας για πραγματική περίθαλψη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με το πρόσχημα της απειλής που αποτελούν φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, η κερδοσκοπία εις βάρος τους, η εκμετάλλευση τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό προβάλλουν ως πρόσχημα την υποτιθέμενη απειλή που οι άνθρωποι αυτοί φέρνουν για την Ευρώπη φρούριο.

Βασική πτυχή της δολοφονικής πολιτικής που εφαρμόζουν από κοινού η Ε.Ε και τα ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί και η διαδικασία κλεισίματος και ελέγχου των συνόρων, με την ενίσχυση της φύλαξης από στρατιωτικές δυνάμεις και την Frontex, μέσω ακόμα των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων. Ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί ένα κατεξοχήν σύμβολο που συμπυκνώνει την πολιτική οχύρωσης ενάντια στον «ξένο», η ύπαρξη του οποίου ευθύνεται για τον πνιγμό των προσφύγων, κάτι που βαραίνει με ευθύνες όλους όσους τον συντηρούν για να ενισχύουν το δόγμα της ασφάλειας στα έθνη-κράτη.

Πέρα όμως από αυτές τις απάνθρωπες και ολοκληρωτικές πολιτικές, υπάρχει και ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που στηρίζει έμπρακτα, πολύπλευρα και καθημερινά, που διεκδικεί το άνοιγμα των συνόρων της Ευρώπης και που θέλει να ζήσει από κοινού με τους πρόσφυγες για την οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας με περισσότερη ισότητα και δικαιοσύνη. Σε αυτήν την κατεύθυνση παλεύουμε για το γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου και όλων των περιφράξεων που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές καθώς και για την κατάργηση των πολιτικών που τις υπαγορεύουν.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στον φράχτη του Έβρου και στην πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο ενάντια στον φράχτη και στα σύνορα, το Σάββατο 31 Οκτώβρη.

• Ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

• Χαρτιά σε όλους – Καμία απέλαση

• Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης

• Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο

• Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον φράχτη και τα σύνορα

Κρατήσεις θέσεων από Αθήνα:

6942019913, 6987805080, 6947051512

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Σάββατο στις 08:00 π.μ. από Άγαλμα Βενιζέλου

Για κρατήσεις θέσεων: 6949591336, 6970395852

Αφίσα ΚινητοποίησηςΗ Αφίσα της Συναυλίας Αλληλεγγύης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s